IZJAVA O VARSTVU ZASEBNOSTI IN OSEBNIH PODATKOV

 

 

Dobrodošli na spletni strani Hišice Ljubezni, kjer veliko pozornosti posvečamo tudi vprašanjem varstva zasebnosti in želimo, da bi bili uporabniki seznanjeni s tem, kako zbiramo in uporabljamo osebne podatke.

 

Osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, bomo skrbno varovali ter ravnali z njimi v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, UL RS št. 86/2004, UL RS št. 113/2005).

 

Z uporabo spletne strani in posredovanjem osebnih podatkov soglašate s pogoji, ki izhajajo iz te Politike o varstvu zasebnosti.

 

1. Namen obdelave podatkov 

 

S pomočjo spletne strani lahko zbiramo osebne podatke, ki nam jih sami posredujete prostovoljno in nekatere podatke, ki se ob brskanju po spletnem mestu lahko zbirajo pasivno, tj. brez vašega aktivnega posredovanja (več o tem si lahko preberete na strani Politika uporabe piškotkov).

 

Od vas lahko na določenih straneh spletne strani zahtevamo posredovanje osebnih podatkov, ki nam jih posredujete tako, da izpolnite ustrezne spletne obrazce za posredovanje podatkov oz. nam dostop do vaših osebnih podatkov omogočite na kakšen drug način.

 

O tem, katere podatke nam morate posredovati, da boste lahko deležni naših storitev in katere podatke lahko delite z nami opcijsko, boste vsakič posebej obveščeni ob posredovanju podatkov.

 

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov je v prvi vrsti kakovostna izvedba naših storitev. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno, brez posredovanja nekaterih osebnih podatkov pa vam določenih storitev ne bomo mogli nuditi.

 

Vaše podatke bomo uporabljali izključno za naslednje namene:
– omogočanje prijave članov in prijave na e-novice in sporočila preko spletne strani;
– vodenje evidence registriranih članov Hišice ljubezni;
– obveščanje o novostih in ponudbah Hišice ljubezni;
– izvedbo nagradnih iger v (so)organizaciji Hišice ljubezni ter podeljevanje nagrad.

 

Poleg tega bomo podatke, ki nam jih posredujete uporabljati tudi za to, da:
– vam posredujemo odgovore na vprašanja, ki nam jih posredujete in za izpolnitev vaših zahtev ter
– da vas obveščamo o pomembnih informacijah glede naših storitev ali o spremembah naših pogojev in politik.

 

Preko spletne strani nam lahko posredujete tudi ime in priimek vašega družinskega člana ali prijatelja ter njegov elektronski naslov z namenom, da tej osebi posredujemo določene informacije ali e-novice in sporočila. S posredovanjem imena in priimka ter elektronskega naslova te osebe zagotavljate, da ste od nje pridobili soglasje za posredovanje navedenih osebnih podatkov.

 

Zagotavljamo, da so vaši podatki anonimni, da jih ne bomo zlorabili, vam pošiljali nezaželene komercialne elektronske pošte ali kako drugače kršili vaše zasebnosti.

 

2. Posredovanje podatkov 

 

Informacije o posamezniku bomo obdelovali zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

 

Vaših podatkov ne bomo uporabili brez vašega privoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Vaši podatki ne bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom, ali v namene, ki bi vam lahko kakorkoli škodovali.

 

3. Varstvo podatkov in čas hrambe 

 

Člani so seznanjeni in soglašajo, da hranimo njjihove podatke, ki so jih posredovali ob prijavi, v času aktivnega statusa člana in še dve leti po prenehanju tega statusa oz. preklicu članstva. Osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, za katerega so bili pridobljeni.

 

4. Pravice članov

 

Člani lahko kadarkoli spremenijo ali dopolnijo svoje osebne podatke ter imajo pravico zahtevati od nas, da njegove osebne podatke izbrišemo iz baze osebnih podatkov.

 

Na vašo zahtevo vam bomo kadarkoli omogočili vpogled v zbirko osebnih podatkov glede osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas.

 

Članom in drugim uporabnikom omogočamo tudi, da se hitro in enostavno odjavijo od prejemanja e-novic in sporočil.

 

V kolikor bi želeli izvršiti katero od navedenih pravic, se lahko na nas obrnete po elektronski pošti na info@hisicaljubezni.com.

 

5. Uporaba spletne strani s strani mladoletnikov

 

Spletno mesto ni namenjeno posameznikom, ki so mlajši od 18, ki naj prek spletnega mesta ne posredujejo svojih osebnih podatkov.

 

6. Občutljivi podatki

 

V kolikor vas izrecno ne prosimo ali zahtevamo, da nam posredujete občutljive osebne podatke, vas prosimo, da nam takšnih osebnih podatkov, prek spletnega mesta ali na kakršen koli drug način, ne posredujete in nam jih ne razkrivate (npr. podatkov o rasni ali etnični pripadnosti, političnem prepričanju, verskih in drugih prepričanjih, zdravstvenem stanju, kazenski preteklosti ali o članstvu v sindikatih). V primeru, da bi vas prosili ali od vas zahtevali, da nam posredujete občutljive osebne podatke, bomo to storili na podlagi vašega izrecnega pisnega soglasja.

 

7. Izključitev odgovornosti 

 

Ne odgovarjamo za škodo, ki bi članu nastala, ker je ob prijavi posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo nanj.

 

8. Končne določbe

 

Politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo. Ko to storimo, bomo ustrezno spremenili datum zadnje spremembe, prikazan na politiki zasebnosti.

 

Za pravna razmerja med člani in ponudnikom storitev se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Kopru.

 

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja glede politike o varstvu zasebnosti, vas prosimo, da se obrnete na nas, in sicer na info@hisicaljubezni.com.

 

 

Hišica ljubezni